Handro

Hondenmaterialen

Farm Food Rawhide

De smakelijk, gezonde en natuurlijke tandenborstel voor uw hond.

 

Rawhide® is gedroogd onderhuids bindweefsel (de tweede stevige en taaie laag van de huid) van runderen. De witte Rawhide® kauwkluiven komen uit Brazilië en worden gemaakt van de huiden van runderen die daar voor de vleesproduktie worden gehouden. Het productiebedrijf is een onderdeel van een grote slachterij. De huiden worden direct na het slachten machinaal gespleten. De buitenste, onverteerbare, lederhuid wordt daarbij verwijderd voor de leerproductie. De binnenste lagen verteerbare onderhuids-bindweefsel worden gewassen en op de gewenste maat in stukken gesneden.


Na in de verschillende vormen te zijn gevouwen, worden de witte Rawhide® kauwbotten in een oven gedroogd.


Een belangrijk aspekt van onze produkten is dat er bij of na de produktie geen schadelijke stoffen worden gebruikt. Daardoor kunnen wij een schoon, zuiver en veilig produkt garanderen.


Het is algemeen bekend dat in de mond achtergebleven voedselresten niet alleen een slechte adem, maar tevens tandplak tot gevolg hebben. Deze tandplak is op zijn beurt weer verantwoordelijk voor het zo gevreesde tandsteen en kan ernstige vormen aannemen waardoor ook het tandvlees wordt aangetast met als gevolg ontstekingen en het verlies van tanden en/of kiezen.